İnsanlar Diş Hekimi korkusu (Dental Fobi) nedeniyle yalnızca dental implant işleminden değil birçok diş tedavisini yaptırmaktan kaçınmaktadır. Ne yazık ki dental fobi toplumda çok sık karşılaşılan bir sorundur.
Diş hekimi korkusu nedeniyle ağız içindeki sorunlar tedavi edilemediği gibi, zamanla daha da vahim boyutlara ulaşmaktadır. Böylelikle tedaviler daha karmaşık işlemler gerektirmektedir. Örneğin ilk etapta herhangi bir kemik tozu uygulaması gerektirmeyen, basit bir implant işlemi zamanla bölgedeki kemiğin erimesini sonucu, kemik hacmini artırmaya yönelik cerrahi işlemlerin yapılmasını gerektiren daha ciddi boyutlara ulaşmaktadır.
Günümüzde, kliniğimizde de başarıyla uygulanmakta olan ve birçok gelişmiş diş kliniği ve hastanesinde uygulanan, "Sedasyon" adı verilen hastanın bilincinin açık olduğu ancak verilen ilaçların etkisiyle adeta rüya aleminde olduğu bir durumda, tüm diş tedavileri ile birlikte implant uygulamaları da rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.
Bir anestezi uzmanı doktor eşliğinde uygulanan sedasyon altındaki hasta, genel anestezide olduğu gibi tamamen baygın ve soluk alıp vermesi cihazlarla sağlanan halde DEĞİLDİR. Tam tersine çoğunlukla diş hekimi koltuğunda oturur pozisyonda, sorulan sorulara doğru cevaplar verebilecek durumda ve kendi kendine nefes alır halde olurlar. Ancak işlem sırasında ağrı, kaygı ve endişe hissetmedikleri gibi sedasyon ilaçlarının etkisinin geçmesinin ardından çoğunlukla yapılan işlem anını da hatırlamazlar.
Buna karşılık hastanın tercihleri ve hekimin önerileri doğrultusunda tüm diş tedavileri tam donanımlı bir hastane ortamında, tam bir uyutma sağlanan genel anestezi altında da yapılabilir.