Çoğu kişi implant tedavisi için geç kalındığı, belirli bir yaştan sonra uygulanamayacağı gibi yanlış bir düşünce içine kapılıyor olsa da bu durum doğru değildir.
İmplant yapımının yaştan ziyade, çene kemiğinin kalitesiyle ve kemiğin miktarıyla alakalı olduğu bilinmelidir. Kemik gelişimini tamamlamış olan kişilerde yapılabilecek implant tedavisiyle beraber eksik dişlerin yeri pratik bir şekilde doldurulabilir.
Ergenlik döneminde yaşanan büyüme ve gelişimin tamamlanması için kızlar için 15-16 yaşından sonra, erkekler için ise 17-18 yaşından sonraki dönemde dental implantlar uygulanabilir. İmplant tedavisi için alt yaş sınırı kemik gelişimine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Benzer şekilde üst yaş sınırı da mevcut kemikle alakalıdır. Çok ileri yaşa sahip olan hastalar, yeterli seviyede çene kemiğine sahiplerse implant uygulamaları gerçekleştirilebilir. 90 yaş ve üzeri bireyler bile hastanın yeterli ve dengeli beslenmesinin sağlanabilmesi amacıyla doktorları tarafından implant yaptırmak üzere hastalar uzman diş hekimlerine yönlendirilebilmektedir. Unutulmamalıdır ki yetersiz besin alımı birçok ciddi sağlık sorununa sebep olarak insanların yaşam kalitelerini çok ciddi şekilde etkilemektedir.
İleri yaşlarda olan hastalar için yaşanabilecek problemlerden biri hastanın mevcut hastalıkları ve kullandığı ilaçlardır. Bu durum tedavide birtakım güçlüklere neden olsa da, hastanın doktoru ile yapılan ortak fikir alışverişleri, muayeneler ve ilaç düzenlemeleri sonrası bu durumun üstesinden de çoğu zaman gelinebilmektedir.