Kemik gelişimi tamamlanmış, yeterli kemik hacmine sahip, sistemik rahatsızlığı olmayan veya sistemik rahatsızlığı olsa bile doktoru tarafından kontrol altına alınmış her bireye implant tedavisi uygulanabilir. Örneğin şeker hastalığı dikkat edilmesi gereken önemli bir durumdur. Şeker hastaları, ilaçlarını düzenli kullanıyor ve hekim kontrolü altındalar ise, kan şekeri düzeyleri belirli bir seviyede ise implant tedavisi yaptırabilirler.
Çok nadir görülen bazı sağlık problemlerine sahip hastalar dışında iyi ağız hijyenine sahip, ağız içindeki diğer diş ve diş eti problemleri giderilmiş hastalarda implant tedavisi 35 yıldır %98’e varan başarı oranıyla uygulanmaktadır.
Ayrıca son yıllarda 3 boyutlu görüntüleme yöntemlerini ve ileri cerrahi tekniklerin gelişmesi implant için yetersiz kemik hacmi kavramını neredeyse ortadan kaldırılmıştır.
Herhangi bir kanama-pıhtılaşma bozukluğu olan hastalarda ameliyat esnasında kanama durdurulamayacağı için hematoloji uzmanı bir doktorla konsültasyon yapılarak gerekli düzenlemeler yapılarak implant uygulanabilir.
Kanser veya osteoporoz (kemik erimesi) nedeniyle bifosfonat (zometa) türevi ilaç kullanan hastalarda kemikte yapılan işlemler sonucunda bifosfonata bağlı kemik nekrozları oluşabilmektedir. Bu nedenle bu hastalara implant uygulanamayabilir.